Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Беларуски пирог с извара и шоколад

Беларуски пирог с извара и шоколад

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Беларуски пирог с извара и шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • за тестото
  • масло - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • сметана - 200 г
  • сода - 1/2 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • за плънката
  • извара - 1 кг
  • масло - 100 г
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 250 г
  • за намазване
  • масло - 150 г
  • захар - 150 г
  • какао - 50 г на прах
  • вода - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се смесват със захарта и маслото, добавя се сметаната, содата и брашното и се замесва тесто. Пече се на 180 градуса около 20 минути.

Върху тестото се слага плънката, която се приготвя, като се смесят изварата, маслото, яйцата и захарта. Пече се 25 минути на 180 градуса. Вади се и се охлажда.

След като изстине, се маже с шоколадовата смес и се реже на квадрати.

Шоколадовата смес се приготвя от какаото на прах, смесено с водата, захарта и маслото. Кипва се на бавен огън до сгъстяване.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: