Начин на приготвяне
Патладжаните нарязваме на тънки филийки по дължина. Посоляваме ги и оставяме да се отцедят.
Пържим в нагорещено олио (без да овалваме в брашно).
Готовите патладжани поставяме върху кухненска хартия. През това време си правим плънката. В купа смесваме крема сиренето, майонезата, сиренето, пресования чесън, черния пипер и нарязания на ситно магданоз, объркваме добре.
В купа слагаме опаковъчно фолио и подреждаме патладжаните, като краищата им трябва да излизат от купата.
Слагаме част от плънката, част от нарязания домат на кубчета. Ако са ви останали патладжани, може да сложите и от тях.
След това отново плънка и нарязани домати. Подвиваме краищата, поставяме чиния отгоре и обръщаме солената торта.
Премахваме опаковъчното фолио и украсяваме по-желание. Може да оставите зеленчуковата торта в хладилника за 1 час.
Солената торта с патладжан и домати е готова.