Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с кори за баница

Солен пай с кори за баница

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Солен пай с кори за баница2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • кори за баница - 8 бр.
  • плънка
  • пилешки бутчета - 1 бр. сварено
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • мащерка
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварено пилешко бутче се обезкостява и нарязва на парчета. Нарязват се ситно лукът и чушката.

В тиган се загрява олио, запържват се първо лукът и чушката, поръсени с малко сол. Добавя се пилешкото месо и се готви за кратко, докато омекнат зеленчуците.

Овкусява се с подправките. Прибавя се заквасена сметана, предварително разредена с малко вода като сос.

Сипва се в тигана и се готви, докато изври течността, като непрекъснато се разбърква на умерен огън. Снема се от котлона да се охлади.

В тава 20х20, намазана с олио, се поставя половина кора, поръсва се с олио и се прегъва отгоре другата половинка от кората. Така се нареждат 4 кори, отгоре се сипва плънката за соления пай и се покрива с останалите кори, които се подгъват отдолу.

Намазваме с разбито яйце с четка и правим 4-5 разреза отгоре, аз поръсих и сусам. Печем вкусния пай с пилешко в загрята фурна на 180 градуса до златисто, за 15-20 минути, и готово.

Сервираме соления пай с кори за баница нарязан на квадрати.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: