Овнешко със сметана

Ренка
Ренка
Новак
20/09/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо390
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме половината от маста и запържваме ситно нарязаните зеленчуци. Добавяме подправките, два-три резена лимон и овнешкото месо, което сме нарязали на 4-5 порции.

Запържваме леко овнешкото от двете страни. Наливаме малко вода, посоляваме и оставяме на тих огън под похлупак до омекване.

Когато овнешкото месо омекне го изваждаме. Останалия сос сгъстяваме със брашното, което сме запържили до златисто в останалата мас. Кипваме сместа, наливаме сметаната и варим на тих огън до сгъстяване на соса.

Поднасяме месото обилно залято със сметановия сос и задушен ориз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар