Начин на приготвяне
Нарежете овнешкото месо на малки парченца, като премахнете всички възможни тлъстини. Пригответе марината от зехтин, черен пипер, риган и сол на вкус. Поставете вътре месото и го оставете на хладно за няколко часа.
Натрошете сиренето с вилица, а готовите кори нарежете на парчета с размери - 15 на 20 сантиметра. Оставете маслото да се разтопи на стайна температура.
Намажете всяко кора с разтопеното масло. Отгоре разнесете 1 с.л. натрошено сирене и добавете 2-3 с.л. от ситно нарязаната месо.
Навийте гарнираните кори като рулца и ги наредете в предварително намазнена тавичка. Отгоре ги намажете с остатъка от маслото.
Овнешките рулца се пекат в предварително загрята на 250 градуса фурна и ги изпечете от всички страни до готовност.