Начин на приготвяне
Сгорещете олиото в голяма тенджера, изпържете до зачервяване в него измитото, подсушено и оформено на по-големи кубчета овнешко месо.
Добавете обеления и нарязан на ладийки лук, разбъркайте, поръсете с черен пипер и сол, прибавете хвойната, дафиновите листа и доматеното пюре и запържете до леко зачервяване.
Наръсете с брашното, залейте с 250 мл вода и виното и след като кипне, похлупете тенджерата и варете 70-80 мин.
В тиган загрейте маслото и запържете за 4 мин. в него остърганите и нарязани на тънки кръгчета моркови и измитите и разрязаните на четвъртинки гъби.
Подправете ги с черен пипер и сол и 5 мин. преди ястието да стане готово, ги изсипете в него, заедно със сметаната и разбъркайте.