Начин на приготвяне
Запържете наситнените лук и чесън в половината олио, добавете нарязаните на пръстени праз и на кубчета чушка, накълцаните домати със сока, хвойновите шишарки и задушавайте 20 мин, след което подправете на вкус със сол, черен и червен пипер и извадете шишарките.
В намазнена форма за печене редете на слоеве предварително сварените в подсолена вода, изплакнати под течаща вода и отцедени макарони, сос, остърганите, нарязани на кръгчета и изпържени в останалото олио тиквички, пармезан, като последния ред трябва да е от пармезана.
Залейте със сметаната, наредете отгоре бучици масло и печете в загрятата до 220 градуса фурна, като преди да поднесете готовата запеканка, я поръсете със ситно нарязания магданоз.