Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена супа»Лучена супа с червено вино

Лучена супа с червено вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Лучена супа с червено вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • масло - 120 г
  • лук - 6 големи глави
  • чесън - 2 скилидки
  • червено вино - 6 с.л.
  • бульон - 1.1 л
  • грюер - 120 г настърган
  • хляб
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото, добавете нарязаните лук и чесън и ги задушете на слаб огън за 30-тина минути, като от време на време разбърквате.

Овкусете със сол и черен пипер. Добавете виното и изчакайте да се изпари. След това сипете бульона, кипнете и намалете огъня.

Варете 30 минути, като ако супата се сгъсти твърде много, разредете с малко вода и бульона. Сервирайте супата с настърганото сирене и препечения хляб.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: