Рулца от овнешко

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Рулца от овнешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • овнешко месо - 1 кг бут
  • сирене - 500 г Фета
  • кори за баница - 12 бр. готови
  • масло - 100 г
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете овнешкото месо на малки парченца, като премахнете всички възможни тлъстини. Пригответе марината от зехтин, черен пипер, риган и сол на вкус. Поставете вътре месото и го оставете на хладно за няколко часа.

Натрошете сиренето с вилица, а готовите кори нарежете на парчета с размери - 15 на 20 сантиметра. Оставете маслото да се разтопи на стайна температура.

Намажете всяко кора с разтопеното масло. Отгоре разнесете 1 с.л. натрошено сирене и добавете 2-3 с.л. от ситно нарязаната месо.

Навийте гарнираните кори като рулца и ги наредете в предварително намазнена тавичка. Отгоре ги намажете с остатъка от маслото.

Овнешките рулца се пекат в предварително загрята на 250 градуса фурна и ги изпечете от всички страни до готовност.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: