Сръбска рибена чорба

20/09/2013
Милица
отМилицаНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 849
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме няколко различни вида риба (щука, шаран, треска, скумрия). Почистваме я от люспите и я нарязваме на порции.

Нарязваме на ситно лука, чесъна и доматите, Подправяме, заливаме 1.250 л студена вода и кипваме. Намаляваме котлона, наливаме бялото вино, добавяме нарязаните на кубчета домати и варим на тих огън 15 минути.

Добавяме рибата, заедно с главите и кипваме. Оставяме чорбата да се вари на тих огън 15 минути, изваждаме рибата и много внимателно отстраняваме перки, опашки и всички останали кости.

Връщаме месото в чорбата, добавяме и добре почистения ориз и сваряваме до омекване на ориза. Поднасяме супата топла и обилно поръсена с пресен магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар