Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Пролетна агнешка супа

Пролетна агнешка супа

НикиНики
Новак
2358413k
Пролетна агнешка супа3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • дреболии - 500 г
  • ориз - 100 г
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1връзка
  • кисело мляко - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме агнешките дреболии в тенджера с подсолена вода.

Варим около 15 минути, като припенваме бульона.

След това изваждаме дреболиите, оставяме ги да се охладят и ги нарязваме на ситно.

Прецеждаме бульона и добавяме нарязаните дреболии с ориза.

Овкусяваме със сол. Варим до набъбване на ориза.

Правим си запръжка от нарязания на ситно зелен лук, нарязания морков и половин лъжица брашно.

Сипваме в агнешката супа запръжката.

Правим застройка от киселото мляко и яйцата.

Прибавяме я, като изключим котлона.

Подправяме чорбата с джоджен и черен пипер.

Поднасяме агнешката супа топла!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: