Начин на приготвяне
За това крехко вретено от свински врат е необходимо първо да мариновате месото.
В купа смесете всички продукти за марината и разбъркайте добре.
Вземете цяло парче свински врат и с помощта на остър нож го оформете на правоъгълник.
След това го начукайте и поръсете със сол и черен пипер. Намажете обилно с марината и навийте на руло.
Аз предпочетох да разделя месото на две части и оформих на две по-малки рула.
Покрийте рулата с фолио за свежо съхранение и сложете в хладилник за 2-3 часа, може и за по-дълго време.
Нарежете морковите на ленти, а пушеното сирене - на парчета.
Върху лист хартия за печене развийте рулата и сложете лентички моркови, сирене и каперси.
Навийте на стегнато руло и завържете с памучен конец на няколко места, за да не се разтворят при печенето.
Поставете рулата в подмазана тава. По желание може да сложите и няколко пресни картофи.
Добавете малко бира и вода и залейте с няколко лъжици зехтин или олио.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете да се пече в загрята фурна на 220 градуса за 30-40 минути.
След това намалете температурата на 190 градуса и печете още час и половина.
10 минути преди да извадите от фурната, махнете фолиото и върнете, за да се запече.
Преди сервиране оставете свинското вретено леко да се охлади и поднесете с чаша хубаво червено вино.
Много крехко и вкусно печено свинско - вретено от свински врат.
Добър апетит!