Сръбска пилешка супа

Аника ВойтАника Войт
Експерт
184
660
1k
23
1
23/08/2020
"Каква е разликата между нашата и сръбската пилешка супа - да видим дали ще разберете"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо965
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусна супа със застройка и аромат на пилешко.

В литър и половина подсолена вода сложете пилешкото месо заедно с 1 резен целина. Оставете водата да кипне и намалете на средно ниска степен да се готви. Щом месото започне да се отделя само от кокала, значи е готово. Извадете го на страни и го накъсайте на малки парчета.

Бульона, където сте варили пилето, прецедете с цедка и запазете за супата.

Почистете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в малко масло за няколко минути. Добавете настъргания морков и нарязана на ситно червена чушка при него. За да не загори, внимателно добавете половин кафяна чаша от бульона.

Щом зеленчуците омекнат, върнете накъсаното пилешко месо към тях. Разбъркайте и подправете с подправките. Долейте и останалия бульон и начупете едно гнездо фиде. Оставете на котлона на средно ниска степен за 10 мин и подгответе застройката за домашната пилешка супа.

В отделна купичка направете каша от едно яйце, брашното и киселото мляко. Бавно с черпак сипете към тази смес по малко от врялата супа с месо. След като прибавите 4, 5 черпака, върнете застройката обратно в тенджерата на супата и оставете на ниска степен за минута.

Сръбска пилешка супа е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар