Сръбска пилешка супа

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Сръбска пилешка супа3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Каква е разликата между нашата и сръбската пилешка супа - да видим дали ще разберете"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр. глава
  • червен пипер - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
  • сол - на вкус
  • За застройката
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусна супа със застройка и аромат на пилешко.

В литър и половина подсолена вода сложете пилешкото месо заедно с 1 резен целина. Оставете водата да кипне и намалете на средно ниска степен да се готви. Щом месото започне да се отделя само от кокала, значи е готово. Извадете го на страни и го накъсайте на малки парчета.

Бульона, където сте варили пилето, прецедете с цедка и запазете за супата.

Почистете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в малко масло за няколко минути. Добавете настъргания морков и нарязана на ситно червена чушка при него. За да не загори, внимателно добавете половин кафяна чаша от бульона.

Щом зеленчуците омекнат, върнете накъсаното пилешко месо към тях. Разбъркайте и подправете с подправките. Долейте и останалия бульон и начупете едно гнездо фиде. Оставете на котлона на средно ниска степен за 10 мин и подгответе застройката за домашната пилешка супа.

В отделна купичка направете каша от едно яйце, брашното и киселото мляко. Бавно с черпак сипете към тази смес по малко от врялата супа с месо. След като прибавите 4, 5 черпака, върнете застройката обратно в тенджерата на супата и оставете на ниска степен за минута.

Сръбска пилешка супа е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: