Начин на приготвяне
В купа сложете каймата, заедно с лука (нарязан на дребно ), чесъна, солта, черния пипер, яйцето чубрицата и филийката хляб, предварително накисната и изцедена. Омесете каймата за кюфтета и я оставете хладилника за няколко часа.
Направете соса, като разредите доматеното пюре с бульона и го сложите на котлона в тенджера. Варете около 20 минути или, докато изври бульонът и доматите се сгъстят. Свалете от огъня, подправете с маслото, захарта, черния пипер солта и претрития чесън.
Извадете каймата от хладилника. Оформете класически кюфтенца. Оваляйте в брашно и изпържете в нагорещено олио. Извадете върху кухненска хартия и оставете леко да се охладят. Сервирайте в подходяща чиния вашите пържени кюфтенца с червен сос, докато са топли.
Може да поднесете допълнително и всякаква друга гарнитура за кюфтета.