Селска супа от петле

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Селска супа от петле
Снимка: Кристина Бонева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • бутчета от петел - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. (зелена)
  • фиде
  • целина - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява заедно с 1/2 връзка магданоз и 1/2 връзка листа от целина.

Бульонът се прецежда и към него се добавят нарязаният на ситно лук, рендосаният морков, нарязаните на кубчета чушка и картофи, както и обезкостеното и накъсано на парчета месо от петел.

Слагат се солта, чубрицата, целината и черния пипер и супата се оставя да ври на слаб огън.

По принцип месото от петел си пуска мазнина, затова няма нужда да слагате олио, но ако прецените може да добавите малко.

Когато зеленчуците са готови, сложете фидето и след малко изключете котлона. На него са му нужни само няколко (от 3 до 5) минути.

Преди поднасяне поръсете пилешката супа с магданоз и лют червен пипер.

Селската супа от петле е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: