Пълнено петле

НикиНики
Новак
2358413k
Пълнено петле
Снимка: Ники
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Петле, пълнено с апетитна плънка - опитайте непременно"

Необходими продукти

  • петел - 1 бр. с дреболийките
  • ориз - 2 ч.ч.
  • гъби - 200 г мариновани
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петела почистваме добре, посоляваме го и оставяме за 30 минути.

През това време приготвяме плънката, ориза почистваме и измиваме, лука и моркова също почистваме и нарязваме на ситно.

Задушаваме лука и морковите в мазнина, добавяме гъбите и след 2-3минути добавяме ориза.

Овкусяваме със сол и черен пипер и готвим до прозрачност.

С плънката пълним петела, а останалата част я сипваме в тавичката и наливаме вода.

Може да зашиете петела, ако желаете.

Покпиваме с фолио и печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 90 минути.

Малко хреди да извадим печеното пиле от фурната, премахваме фолиото и запичаме за 5 минути.

Пълненото петле е много вкусно.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: