Начин на приготвяне
Петела почистваме добре, посоляваме го и оставяме за 30 минути.
През това време приготвяме плънката, ориза почистваме и измиваме, лука и моркова също почистваме и нарязваме на ситно.
Задушаваме лука и морковите в мазнина, добавяме гъбите и след 2-3минути добавяме ориза.
Овкусяваме със сол и черен пипер и готвим до прозрачност.
С плънката пълним петела, а останалата част я сипваме в тавичката и наливаме вода.
Може да зашиете петела, ако желаете.
Покпиваме с фолио и печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 90 минути.
Малко хреди да извадим печеното пиле от фурната, премахваме фолиото и запичаме за 5 минути.
Пълненото петле е много вкусно.