Миди с домати

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Миди с домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • миди - 120 г
  • лук - 250 г
  • масло - 2 с.л.
  • домати - 250 г
  • вода - 300 г
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз
  • галета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото и изпържваме до златисто ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, добавяме и предварително нарязаните та кубчета домати, пресования чесън и магданоза. Захлупваме сместа и задушаваме под похлупак в продължение на 15 минути.

Докато сосът се задушава, измиваме много добре мидите, заливаме ги с водата и ги кипваме. Варим в продължение на 3-4 минути (докато се отворят). Изваждаме ги от черупките, а бульона прецеждаме.

Слагаме мидите в доматения сос. Постепенно вливаме и бульона и кипваме. Ако сместа стане твърде рядка, можем да я сгъстим с 1-2 с.л. галета. Поръсваме с черен пипер и поднасяме нашите миди с домати.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: