Свинско варено в тенджера под налягане

АнабелАнабел
Ветеран
551
2k
1k
218
14/08/2020
"За това свинско варено си струва да си купите тенджера под налягане, ако все още нямате "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското рагу се слага в тенджерата с подсолена вода и четири супени лъжици олио. Образувалата се пяна се отстранява и тенджерата под налягане се затваря плътно с капака.

Месото се вари 10 минути, след като клапанът започне да изпуска парата. След като изтече времето се изпуска цялата пара и капакът се отваря.

Долива се вода и се прибавят нарязаните на едро лук, морков и глава целина. Щом започнат леко да омекват се прибавят нарязаните картофи.

Свареното рагу изважда и обезкостява, а месото се връща в тенджерата, заедно с консервираните рязани домати и кубче бульон (деликатес или телешки).

Добавят се листа сушената целина (ако имате прясна, използвайте нея), след което супата се оставя да ври още около пет минути.

Когато зеленчуците са се сварили, свинското варено се отстранява от котлона и подправя със смлян черен пипер.

Свинското варено в тенджера под налягане е много вкусно.

Красива емайлирана тенджера 7.5 литра-7%
Приготвяй си тази рецепта с:
Красива емайлирана тенджера 7.5 литра
30.00 лв.
27.99 лв.
Виж ››

Голяма и красива емайлирана тенджера, която ще се сприятели с кухнята ви за миг! Позволява приготвяне на обемно количество храна. Поддържа се лесно. Тенджерата е с вместимост 7.5 л, а дръжките и капакът създават допълнително удобство при употреба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар