Зеленчукова супа с пресен босилек и мащерка

13/08/2020
"Любима рецепта за зеленчукова супа с подправки - едно от тайните ни оръжия за впечатляване "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се загрява олио с нарязан ситно лук, морков на малки кубчета и целина.

След минута-две прибавяме обелени и нарязани на кубчета картофи и разбъркваме за кратко.

Налива се гореща вода да покрие продуктите, добавяме и натрошено кубче бульон, малко сол и след като заври, сипваме ориза.

Готви се до готовност на зеленчуците и оризът да омекне.

Прибавя се разбит жълтък смесен с киселото мляко, темперира се с черпак от бульона и връщаме в супата.

Поръсваме зеленчуковата супа с листенца нарязани пресен босилек и прясна мащерка за аромат и вкус!

Зеленчуковата супа с пресен босилек и мащерка е готова.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар