Пилешки бонфиленца на тиган

НикиНики
Новак
65
188
524
2
11/08/2020
"Насладете се на порция пилешки бонфиленца на тиган "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко бонфиле - 8 бр.
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • бульон - 1/4 кубче пилешки
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • лимонов сок - сока на 1 - 2 бр.
  • краве масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бонфиленцата овкусяваме със солта и черния пипер.

В купичка поставяме сока от лимона и слагаме вътре филенцата за около 10 минути.

През това време си нарязваме скилидките чесън на колелца.

Бульона разреждаме в гореща вода 200 мл.

Бонфиленцата овалваме в брашно.

Запържваме в нагрята мазнина, в която сме сложили олио и 1 с.л. масло Пържим до златисто.

След като приключим с бонфиленцата, в същата мазнина запържваме за кратко чесъна. Добавяме разтворения бульон и другото масло.

Подреждаме бонфиленцата в чиния и след като сосът се сгъсти, заливаме пилешките бонфиленца.

Поднасяме пилешките бонфиленца на тиган с резен лимон.

Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
11.99 лв.
Виж ››

Дребните удобства са тези, които превръщат ежедневното готвене в истинско удоволствие, затова не пропускайте да се сдобиете с този практичен комплект кухненска ножица с дъска

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар