Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Пилешки бонфиленца на тиган

Пилешки бонфиленца на тиган

НикиНики
Новак
2358413k
Пилешки бонфиленца на тиган4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Насладете се на порция пилешки бонфиленца на тиган"

Необходими продукти

  • пилешко бонфиле - 8 бр.
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • бульон - 1/4 кубче пилешки
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • лимонов сок - сока на 1 - 2 бр.
  • краве масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бонфиленцата овкусяваме със солта и черния пипер.

В купичка поставяме сока от лимона и слагаме вътре филенцата за около 10 минути.

През това време си нарязваме скилидките чесън на колелца.

Бульона разреждаме в гореща вода 200 мл.

Бонфиленцата овалваме в брашно.

Запържваме в нагрята мазнина, в която сме сложили олио и 1 с.л. масло Пържим до златисто.

След като приключим с бонфиленцата, в същата мазнина запържваме за кратко чесъна. Добавяме разтворения бульон и другото масло.

Подреждаме бонфиленцата в чиния и след като сосът се сгъсти, заливаме пилешките бонфиленца.

Поднасяме пилешките бонфиленца на тиган с резен лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: