Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Фритата»Бърза фритата с моркови и тиквички

Бърза фритата с моркови и тиквички

Бърза фритата с моркови и тиквички
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Бърза фритата за гладници - да не забравите да дъвчете"

Необходими продукти

  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • майонеза - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 2 щипки
  • куркума - 1 щипка
  • яйца - 3 бр.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • моцарела - 100 г настъргана
  • олио - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме морковите и тиквичката в купа. Добавяме майонезата, 1 щипка сол, куркумата и черния пипер. Разбъркваме.

В отделна купа разбиваме яйцата, добавяме 1 щипка сол, царевичното брашно и настърганата моцарела.

Разбъркваме и изсипваме сместа в намазана с олиото тефлонова тавичка.

Заравняваме и отгоре с лъжица поставяме внимателно от настърганите тиквички и моркови, като се стараем да покрием навсякъде с тях, но без да натискаме или разбъркваме.

Загряваме фурната на 200 градуса и изпичаме фритатата за 25-30 минути до зачервяване.

Сервираме ястието топло или охладено. Бързата фритата с моркови и тиквички е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: