Бърза фритата с моркови и тиквички

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
374
1k
2k
48
03/08/2020
"Бърза фритата за гладници - да не забравите да дъвчете "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо99
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме морковите и тиквичката в купа. Добавяме майонезата, 1 щипка сол, куркумата и черния пипер. Разбъркваме.

В отделна купа разбиваме яйцата, добавяме 1 щипка сол, царевичното брашно и настърганата моцарела.

Разбъркваме и изсипваме сместа в намазана с олиото тефлонова тавичка.

Заравняваме и отгоре с лъжица поставяме внимателно от настърганите тиквички и моркови, като се стараем да покрием навсякъде с тях, но без да натискаме или разбъркваме.

Загряваме фурната на 200 градуса и изпичаме фритатата за 25-30 минути до зачервяване.

Сервираме ястието топло или охладено. Бързата фритата с моркови и тиквички е готова.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар