Сарми с прясна зелка

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
17
87
1k
2
31/07/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте кочана на зелката, сложете я в тенджера със студена вода с 1 с.л. сол и 1 с.л. оцет. Сварете до омекване.

Извадете зелката в гевгир и оставете за кратко да се отцеди водата. Внимателно отстранете листата едно от друго.

В тиган загрейте чашка зехтин, сложете наситнения лук и запържете. Добавете каймата, пържете докато смени цвета си и долейте с 2-3 с.л. бяло вино. Добавете смлените домати, овкусете с щипка кимион, щипка магданоз и черен пипер. Посолете и добавете ориза.

Налейте 1 к.ч. топла вода. Гответе докато сосът остане на мазнина. В средата на всеки зелев лист сложете по 1 с.л. от плънката. Завийте на сарма.

Подредете сармите в тенджера, а отгоре захлупете с малка чиния. Налейте подсолена топла вода с 1-2 с.л. доматено пюре. Сложете съда на котлона и гответе сармите на слаб до леко умерен огън около 1 час.

В купа разбийте жълтъка, киселото мляко и брашното. Отлейте от врящия сос в застройката и след това внимателно излейте в тенджерата леко разтръсквайки съда.

Оставете да клокне за 2-3 мин. и отстранете от огъня. Поднесете сармите топли, заляти с няколо супени лъжици сос.

Да ви е сладко! Сармите с прясна зелка са готови.

Забележка: В рецептата брашното е оризово, затова може да се консумира и от хора с непоносимост към глутен!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар