Начин на приготвяне
Класически мекици - любими на цялата фамилия.
Отделяме 1/2 ч.ч. от топлата вода и в нея разтваряме маята с 1 с.л. брашно и захарта.Оставяме я да се активизира и я добавяме към пресятото брашно, Добавяме солта, разбъркваме и на порции наливаме останалата топла вода. Омесваме меко тесто, като си мажем по малко ръцете с олио.
Покриваме тестото с фолио и го оставяме за 1 час да втаса.
След това го прибираме в хладилника за през нощта и на сутринта само го изваждаме, оформяме любимите мекици с желаната големина и изпържваме в сгорещено олио.
Тестото може да се използва и веднага, след като втаса. Просто е по-удобно да имате готово тесто за закуска. И така на момента да приготвите пухкави мекички.
Сервираме мекичките с добавки по-избор: сирене, сладко, шоколад или само мекици с пудра захар.