ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Славянски гювеч с пилешко

Славянски гювеч с пилешко

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9222
Славянски гювеч с пилешко
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
13/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Богат славянски гювеч с пилешко за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • домати - 1 к.ч. смлени
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • маслини - 15 бр.
  • олио - 8 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на хапки и задушава в мазнина.

След като побелее, към него се прибавят нарязаните на дребно лук, морков и чушка.

Продуктите се разбъркват периодично и след като омекнат зеленчуците, се прибавя измитият ориз заедно с 1 чаена чаша вода.

Ястието се овкусява със сол, червен и черен пипер.

Разбърква се периодично, а след като оризът усвои водата, се прибавят смлените домати. Готви се още около пет минути, след което гювечът се прехвърля в тава.

Доливат се още около две чаени чаши вода и тавата се поставя във фурната.

Славянският гювеч се пече около час, като по средата на печенето се добавят маслините, а отгоре се нареждат шайби нарязан домат.

Когато е готов и се извади от фурната, славянския гювеч с пилешко се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: