Задушени вратни пържоли с бира

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
72
351
2k
15
13/07/2020
"Чудни задушени вратни пържолки за една уютна вечер у дома "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо291
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 5 бр. вратни около 800 г
  • гъби - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • бира - 150 мл
  • зехтин - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • къри
  • лют пипер - на люспи
  • балканска ръсеница
* мерки и количества
Пържоли

Начин на приготвяне

Поръсете вратните пържоли с всички подправки и сол на вкус.

Прибавете към тях соевия сос и зехтина и разбъркайте добре. Покрийте със стреч фолио и сложете в хладилник за един час.

Почистете и нарежете лука на полумесеци, а морковите - на едри парчета.

Гъбите оставете цели, а ако са по-големи, нарежете на половинки.

Намажете тава с малко олио и наредете пържолите. Върху тях сложете нарязаните зеленчуци.

Прибавете бирата и покрийте тавата с алуминиево фолио.

Сложете да се пекат в добре загрята фурна на 220 градуса за един час.

След това махнете фолиото и върнете във фурната за още 20 минути, за да се запекат.

Сервирайте задушените вратни пържоли с бира топли, поляти със соса, който се е получил при печенето, с чаша бира или вино.

Добър апетит!

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар