Начин на приготвяне
Поръсете вратните пържоли с всички подправки и сол на вкус.
Прибавете към тях соевия сос и зехтина и разбъркайте добре. Покрийте със стреч фолио и сложете в хладилник за един час.
Почистете и нарежете лука на полумесеци, а морковите - на едри парчета.
Гъбите оставете цели, а ако са по-големи, нарежете на половинки.
Намажете тава с малко олио и наредете пържолите. Върху тях сложете нарязаните зеленчуци.
Прибавете бирата и покрийте тавата с алуминиево фолио.
Сложете да се пекат в добре загрята фурна на 220 градуса за един час.
След това махнете фолиото и върнете във фурната за още 20 минути, за да се запекат.
Сервирайте задушените вратни пържоли с бира топли, поляти със соса, който се е получил при печенето, с чаша бира или вино.
Добър апетит!