Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли в сос от сирена

Вратни пържоли в сос от сирена

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
4410795264
30/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Перфектната рецепта за перфектните вратни пържоли в сос от сирена е точно тук"

Необходими Продукти

  • моцарела - 100 г
  • свински пържоли - 4 вратни
  • синьо сирене - 50 грама
  • готварска сметана - 200 мл
  • сушени домати - 4 бр.
  • мащерка - 8 стръкчета
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - 2 - 3 щипки
  • къри - 2 щипки
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта ви трябват крехки вратни пържолки без кост.

Загрейте олио в тиган и изпържете пържолите на два пъти, като ги държите по 4 минути.

Сложете запечатаните пържоли в тава и ги овкусете със сол, черен пипер и къри. Нарежете синьото сирене и сложете върху всяка пържола от него, по 1 сушен домат и по 2 резена моцарела.

Полейте пържолите със сметаната и сложете прясната мащерка отгоре.

Сипете малко от олиото, в което пържихте месото.

Загрейте фурната на 220 градуса и пъхнете тавата. Печете 15-20 минути или до запичане на сиренето.

Вратните пържоли в сос от сирена са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: