Качамак с тиква

Стефка
Стефка
Новак
12/09/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 173
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквата от кората, нарежете я на парчета и я сварете до омекване в подсолена вода.

Когато тиквата стане готова, отдръпнете съда от огъня и изсипете на купчинки царевичното брашно, като оставите дупки между отделните купчинки.

Върнете на котлона и кипнете. Когато водата в дупките започне да клокочи леко разбъркайте брашното и тиквата.

Оставете да ври на тих огън, след което свалете от котлона и разбърквайте до получаването на еднородна маса.

Изсипете сместа в предварителна намазнена тава, така че да образува пласт с дебелина около 2 м. Залейте с препърженото масло и гарнирайте с настърганото сирене. Поднесете ястието топло.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар