Овчарска кавърма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
34
2k
10/01/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 871
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кавърма

Начин на приготвяне

Сварявате агнешките дреболии в малко количество подсолена вода.

Отцеждате ги и ги нарязвате на дребно.

Бялата част от лука ги нарязвате на дребно и задушавате в олиото и 1 супена лъжица вода. Прибавяте доматите, листата на лука и магданоза нарязани на дребно, дреболиите заедно с бульон, в който са сварени, подправяте на вкус със сол и черен пипер.

Ястието го задушавате за 10 минути.

Разпределяте в гювечета, посипвате с настъргано обезсолено сирене, поръсвате и с прясно разтопено краве масло.

Запичате в силно загряна фурна.

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар