Оригинален адана кебап

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
13
60
1k
1
29/06/2020
"Адана кебап по оригинална рецепта - бодваме с наслада "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо162
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете на много дребно лука, скилидките чесън, магданоза и пиперката. Смесете двата вида кайма, сложете я при наситнените зеленчуци.

Овкусете с червен и черен пипер, кимион и лют червен пипер. Измесете добре и приберете каймата в хладилник за няколко часа, а най-добре за едно денонощие.

От измесената кайма направете големи топки. Нанижете ги на шишове и оформете каймата по дължината им.

Шишовете с адана кебап е хубаво да бъдат метални, така се нагряват и отвътре и кебапът се изпича добре. Намажете грил тиган или скара на барбекю с малко мазнина.

Изпечете кебапа до приятен загар. Сервирайте Оригинален адана кебап със зеленчуци на грил - патладжан, чушки, лук, домати.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар