Антипасто кебап

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Антипасто кебап1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • колбас - 200 г шпеков салам
  • чушки - 2 бр. червени
  • тиквички - 2 бр.
  • маслини - 100 г черни
  • домата - 2 бр. по - твърди
  • маслини - 100 г зелени
  • за маринатата
  • зехтин - 1 к.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • чесън - 1/4 ч.л. на прах
  • риган - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шпековия салам на не много тънки кръгчета. Чушките се почистват и се нарязват на малки квадратчета. Във всеки резен салам се поставя по едно парче шунка, завива се и се нанизва на дървено шишче.

Между отделните резени със салам се нанизват кубчета тиквички, обезкостени маслини и нарязани на кубчета домати.

Продуктите за маринатата се смесват и се разбъркват много добре. С помощта на четка шишчетата се намазват обилно с получената смес и се пекат върху силно сгорещена скара поне по 5 минути на страна. Може да поднесете анитпасто кебапа със салата по избор.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: