Начин на приготвяне
Това е една типична турска рецепта за солени бухти.
В една голяма купа пресяваме брашното, правим улейче и в друга малка купа разбъркваме всички останали съставки, водата, киселото мляко, солта, захарта и содата, след което ги прибавяме разбърквайки и месим тестото, става едно меко и пухкаво тесто.
Цялото тесто разделяме на две еднакви парчета и започваме да разстиламе с точилка едната част. След като е готово, с един буркан отбелязваме цялото парче на кръгчета и на тези места слагаме кашкавал и салам. След което разточваме и другото тесто със същата големина и слагаме отгоре. И пак с помощта на един голям буркан режем кръгли бухти с пълнеж.
Пържим бухтите с кашкавал в гореща мазнина на среден огън, докато се получи златист цвят и от двете страни.
Сервираме турските солени бухтички с домати, маслини и краставичка и става типична турска закуска.