Начин на приготвяне
В купа смесваме заквасената сметана, захарта, ванилията, есенцията ром и какаото.
Разтопяваме шоколада на водна баня и го сипваме в сместа.
Разтваряме желатина във водата, оставяме го да набъбне, загряваме го за 2 секунди, за да се разтопи и го наливаме в сместа. Разбъркваме хубаво и сипваме в правоъгълна формичка. Сипваме отгоре черешите. Прибираме в хладилника за 5-6 часа.
Разбиваме сметаната. Разтопяваме шоколада, добавяме го и разбиваме още малко до хомогенизиране.
Внимателно отделяме парфето от стените и дъното на формичката и го обръщаме в чиния. Намазваме с шоколадовата сметана.
Нарязваме парфето на квадратчета, поставяме във всяко квадратче по една черешка и поръсваме с шоколадови пръчици желирания десерт.
Нежно шоколадово парфе с череши - вкусен сметанов десерт.