Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Фрикасе»Нежно гъбено фрикасе с печурки

Нежно гъбено фрикасе с печурки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1364732k193
Нежно гъбено фрикасе с печурки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3с Видео
19/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • печурки - 350 грама
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 40 грама
  • магданоз - щипка
  • черен пипер - щипка
  • лимонов сок - 3 - 4 капки
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • жълтъци - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите, нарежете ги на филийки. Пуснете ги в тенджера с литър вода и ги сварете за 10-тина минути.

В отделна тенджерка сложете маслото и налейте зехтина вътре. Щом мазнината загрее, сипете 2 лъжици брашно и веднага бъркайте. Запържете до златисто брашното.

Налейте вътре от водата, в която сварихте гъбите. Бъркайте с телена бъркалка до хомогенност - трябва да се получи смес, малко по-рядка от боза. Добавете вътре гъбите.

Разбийте жълтъка и две лъжици кисело мляко. Изсипете застройката във фрикасето и бъркайте постоянно за още 5 минути.

Махнете от котлона и овкусете гъбената яхния с магданоз, черен пипер и няколко капки сок от лимон.

Забележка: брашното трябва да се запържи много добре, в противен случай ястието ще има вкус на сурово брашно.

Нежното гъбено фрикасе с печурки е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: