Начин на приготвяне
Смелете бисквитите в блендер до получаване на фини трхои. Разтопете маслото и го добавете към бисквитената сметана, разбъркайте добре.
Сипете сместа във форма с отделящо се дъно. Притиснете добре по дъното, за да се оформи бисквитен блат.
Разбийте сметаната с миксер до получаване на твърд сняг.
Разтопете шоколадите на водна баня и внимателно ги добавете към разбитата сметана.
Добавете към сместа и заквасената сметана, разбийте до хомогенност.
Разтворете желатина, следвайки указанията на опаковката. Изчакайте няколко минути, след което го сложете на водна баня, за да се втечни. Охладете и прибавете къмшоколадовия крем. Разбъркайте и сипете върху бисквитения блат, загладете добре.
Настържете шоколада върху парфето. Приберете в хладилник за една нощ.
На следващия ден махнете внимателно стените на формата и поднесете десерта.
Шоколадовото парфе с бисквити и сметана е неустоимо.