Свински пържоли в гювеч с гъби

АнабелАнабел
Ветеран
555
2k
1k
218
09/06/2020
"Сервираме свински пържолки с гъби и всички на трапезата замлъкват, просто защото са заети да си хапват "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо206
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пържоли

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се поръсват със сол, черен пипер, чесън на прах и сух риган.

Слагат се в тиган със загрято олио и се запържват за кратко от двете страни.

Лукът и гъбите се почистват и нарязват на филийки.

Овкусяват се със сол и се разбъркват.

Дъното на глинен гювеч се намазнява и се покрива с част от нарязаните лук и гъби.

Слага се ред пържоли, ред лук и гъби. В гювеча се налива бяло вино, похлупва се и се слага в студена фурна.

Пържолите в гювеч се пекат първия половин час на 220 градуса, след което температурата се намаля и печенето продължава още час.

Печени по този начин свинските пържоли в гювеч с гъби остава сочни и изключително крехки.

Професионален нож за месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за месо
18.90 лв.
Виж ››

Професионален нож за месо, с който ще приготвяте любимите си месни гозби за нула време! Ножът има удобна дръжка и силно острие, благодарение на които ще се превърнете в истински майстор. Понякога успехът на ястието зависи именно от начина на рязане на месото, точно затова ви съветваме да се застраховате с този професионален нож за месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар