Пилешка кавърма с праз

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
319
878
1k
44
06/06/2020
"Как добре ще си хапнем, щом вечерята днес е пилешка кавърма с праз "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и запържваме за 2-3 минути в него пилешкото филе, което предварително сме нарязали на пилешки късчета.

Нарязваме гъбите и ги добавяме към пилето. Запържваме още около 5 минути и наливаме виното.

Готвим още 3-4 минути и добавяме червения пипер, черния пипер, кърито, солта, доматеното пюре и нарязаните чушки и праз. Разбъркваме и прехвърляме тавичка/ най - добре в глинен съд/.

Запичаме пилешката кавърма на 180 градуса за 30 минути.

Поръсваме готовата пилешка кавърма с праз с нарязан на ситни магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар