Задушен заек на фурна със сос

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
136
605
845
43
01/06/2020
"Вкусна гозба от задушен заек със сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо115
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • заек - 1, 500 кг цял
  • картофи - 500 г пресни
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • краве масло - 30 г
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер на зърна
  • дафинов лист
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • бира - 250 мл
  • сол
  • девесил - 1 стрък
  • универсална подправка - на Маги
  • унисос - на Маги
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цял заек се измива и се посолява предварително поне за 30 минути. След това го поставяме в дълбока тава. Намазваме го с олио, след това поръсваме с червен пипер и поръсваме с унисос. Пресните картофи ги почистваме и ги слагаме цели, ако не са много едри, разбира се.

Нарязваме чушките, лука, чесъна и морковите, овкусяваме ги със сол, червен пипер, зеленчуковата подправка и отгоре няколко резена краве масло върху картофите. Наливаме 1 чаша бира и покриваме зеленчуците с вода.

Пускаме няколко зърна черен пипер, един дафинов лист и стрък девесил в бульона. Пъхаме в студена фурна и оставяме да се готви поне за 2 часа-2 часа и половина, като отначало тавата е покрита с фолио или капак, ако разполагате с такъв.

След като поври яденето, махнете капака или фолиото и оставете да се запече. Да ви е сладко със Задушен заек на фурна със сос.

Вкусен задушен заек, който да поднесете заедно с гарнитурата от задушени зеленчуци.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар