Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Печен заек с плънка във фурна

Печен заек с плънка във фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Печен заек с плънка във фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • заек - 1 бр.
  • дреболии - от 1 заек
  • соев сос
  • зехтин
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • печурки - 250 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме измили добре заека, го подсушаваме с кухненска хартия. Аз оставих и главата, не я отстраних. Нарязваме на дребно, гъбите, дреболиите и лука.

В тиган със зехтин задушаваме гъбите и добавяме нарязаните на дребно дреболии и разбъркваме, докато се позапържат и те.

След като е готово, прибавяме и ориза, като разбъркваме, така че да се покрие отвсякъде с мазнината.

Добавяме 1 чаша вода, мащерката, и оставяме така, докато оризът поеме течността.

Премахваме от котлона, добавяме сол и черен пипер на вкус и разбъркваме.

Готовия измит заек пълним със сместа.

Ако остане от сместа, разпределяме в тавата.

Смесваме соевия сос, зехтина, чесъна, който сме пасирали, червения пипер и сол на вкус и разбъркваме добре.

Намазваме със сместа заека и го поставяме в тавата.

Наливаме малко вода и виното, завиваме тавата с фолио, и я поставяме в предварително загрята фурна, като печем за около час, час и половина.

Като мине час и 15 минути, махаме фолиото и връщаме тавата за допичане и получаване на коричка на нашия печен заек.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: