Начин на приготвяне
След като сме измили добре заека, го подсушаваме с кухненска хартия. Аз оставих и главата, не я отстраних. Нарязваме на дребно, гъбите, дреболиите и лука.
В тиган със зехтин задушаваме гъбите и добавяме нарязаните на дребно дреболии и разбъркваме, докато се позапържат и те.
След като е готово, прибавяме и ориза, като разбъркваме, така че да се покрие отвсякъде с мазнината.
Добавяме 1 чаша вода, мащерката, и оставяме така, докато оризът поеме течността.
Премахваме от котлона, добавяме сол и черен пипер на вкус и разбъркваме.
Готовия измит заек пълним със сместа.
Ако остане от сместа, разпределяме в тавата.
Смесваме соевия сос, зехтина, чесъна, който сме пасирали, червения пипер и сол на вкус и разбъркваме добре.
Намазваме със сместа заека и го поставяме в тавата.
Наливаме малко вода и виното, завиваме тавата с фолио, и я поставяме в предварително загрята фурна, като печем за около час, час и половина.
Като мине час и 15 минути, махаме фолиото и връщаме тавата за допичане и получаване на коричка на нашия печен заек.