Пролетна супа със спанак и киселец

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
39
195
2k
14
23/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака и киселеца от дръжките. Измийте добре под течаща вода и ги нарежете.

Настържете моркова на едро ренде, а лука нарежете на ситно.

Задушете в загрята мазнина лука и моркова за няколко минути. След това прибавете спанака и киселеца и оставете също да се задушат и омекнат.

Прибавете брашното и червения пипер. Разбъркайте и налейте около 1 литър вода.

Прибавете подправките и сол на вкус към полезната спаначена супа.

Щом заври, добавете ориза.

Гответе пролетната супа със спанак и киселец на слаб котлон около 20 минути до готовност на ориза.

Рейтинг

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар