Свинска кавърма в гювечета

23/05/2020
"Ето как се приготвя невероятна свинска кавърма в гювечета "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо272
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки. Запържва се в тиган с незалепващо покритие.

Прибавя се нарязаният на полумесеци лук. Готви се до прозрачност. Добавят се накъсаните на ленти печени пиперки.

Кавърмата се готви до омекване на продуктите. Добавят се маслините. Ястието се овкусява със сол, чубрица и черен пипер.

На дъното на три гювечета се поставят нарязаните на кубчета варени картофи. Върху тях се разпределя кавърмата.

Посипва се с настърганият кашкавал и се чуква по едно яйце във всяко гювече.

Свинската кавърма в гювечета се пече на 200 градуса до готовност на яйцата.

Приятен апетит!

Керамична касерола с дръжки 16см
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар