Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Свински джоланчета с кожа в гювеч

Свински джоланчета с кожа в гювеч

Свински джоланчета с кожа в гювеч4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
240 мин.
Порции
6
"Който обича месце, ще се зарадва на свинските джоланчета с кожа в гювеч"

Необходими продукти

  • свински джоланчета - 3 бр. с кожа
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лук - 2 големи глави
  • печени чушки - 5 - 6 бр.
  • манатарки - 500 г
  • бяло вино - 200 мл
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските джоланчета се запичат на скара, колкото да се образуват резки.

Лукът се нарязва на по-дебели кръгове, които също се запичат на скара.

Морковите се почистват, разрязват на две и също се запичат на скара.

Гъбите се нарязват, а пиперките се накъсват на ленти.

На дъното на глинен гювеч се поставят джоланчетата.

Покрай тях се поставят нарязаните на кубчета картофи, пиперките, гъбите и морковите. Най-отгоре се нареждат кръгчетата лук.

Налива се виното и вода колкото леко да покрие продуктите.

Поръсваме джоланчетата в гювеч със зърна черен пипер и по желание може да се поставят и скилидки чесън.

Гювечът със свинско и зеленчуци се поставя в студена фурна на 220 градуса. Когато ястието в гювеч започне да ухае, градусите на фурната се намаляват на 170 градуса и се пече 3 часа.

Приятен апетит със Свински джоланчета с кожа в гювеч!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: