Начин на приготвяне
Свинските джоланчета се запичат на скара, колкото да се образуват резки.
Лукът се нарязва на по-дебели кръгове, които също се запичат на скара.
Морковите се почистват, разрязват на две и също се запичат на скара.
Гъбите се нарязват, а пиперките се накъсват на ленти.
На дъното на глинен гювеч се поставят джоланчетата.
Покрай тях се поставят нарязаните на кубчета картофи, пиперките, гъбите и морковите. Най-отгоре се нареждат кръгчетата лук.
Налива се виното и вода колкото леко да покрие продуктите.
Поръсваме джоланчетата в гювеч със зърна черен пипер и по желание може да се поставят и скилидки чесън.
Гювечът със свинско и зеленчуци се поставя в студена фурна на 220 градуса. Когато ястието в гювеч започне да ухае, градусите на фурната се намаляват на 170 градуса и се пече 3 часа.
Приятен апетит със Свински джоланчета с кожа в гювеч!