Печена патица на фурна с картофи

20/05/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене180 мин.
Общо220 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • патица - 2 кг
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън - 3 скилидки
  • краве масло - 1 с.л. меко
  • картофи - 1.500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата изисква по-голямо чистене, заради малките перушинки. Най-лесно се премахват, като цялата патица се опърли с горелка. След това се измива много хубаво. Посолява се и се намазва с кравето масло. Натрива се с черния и червения пипер, и се поставя в тава с незалепващо покритие.

В тавата се налива 1 ч. ч. вода и се завива плътно с алуминиево фолио.

Патицата се пече в предварително загряла фурна на 170 градуса 2 часа и 30 минути.

Фолиото внимателно се премахва и ако е необходимо, патицата се запича още малко до хубав загар.

Патицата се изважда от тавата и се поставя в голяма сервизна чиния.

Картофите се обелват и нарязват на гредички. Измиват се в няколко води и се поставят в тавата, където е печена патицата. Разбъркват се хубаво, така че всяко картофче да бъде омазнено. Пекат се до готовност.

Готовите печени картофи се изваждат от тавата и се слагат около вкусната печена патица.

Сочна и апетитна печена патица на фурна с картофи.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар