Задушено кисело зеле по немски

17/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 1 кг
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 50 мл.
  • краве масло - 3 с.л.
  • лук - 1 бр. ситно нарязан
  • бекон - 100 г нарязан на малки кубчета
  • телешки бульон - 250 мл
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • бахар - 2 зрънца
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява захарта, докато придобие цвят на светъл карамел, изсипва се оцета, прибавят се лука и 2 с.л. масло.

Щом лукът омекне, се прибавя и бекона, нарязан на малки кубчета. Разбърква се, докато се запържи.

Накрая се изсипват зелето, бульона, солта, кимиона, бахара и черния пипер. Всичко се разбърква добре.

Тенджерата се захлупва с капак и задушеното зеле се оставя да се готви 30 мин., след това капакът се маха и всичко се готви още 10 мин.

Когато манджата с кисело зеле е готова, се подправя с 1 с.л. масло.

Аз преди да сервирам задушено кисело зеле по немски, го поръсих с магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар