Домашно калцоне

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1364732k193
Домашно калцоне
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
15/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Едно различно домашно калцоне"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • пшеничен грис - 200 г фин
  • вода - 150 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • мая - 15 г от кубче
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л. равна
  • сол - 1 ч.л.
  • за пълнежa
  • наденица - 350 г прясна
  • праз лук - 2 стръка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - щипка
  • за поръсване
  • розмарин - иглички
  • морска сол - едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това вкусно домашно калцоне започнете първо с приготвяне на плънката за пицата.

В тиган загрейте чашка зехтин, пуснете нарязаният праз лук, запържете за кратко и добавете натрошената прясна наденица и дафиновия лист.

Подправете с щипка черен пипер, захлупете съда и задушете плънката за 10 мин. Отстранете съда от огъня. Оставете да се охлади.

В купа пресейте двете брашна. Смесете млякото и водата, затоплете леко и добавете маята и захарта. Бъркайте, докато се разтвори. Излейте при брашното.

Излейте 3 с.л. зехтин и замесете меко тесто за пица. Когато тестото се оформи, добавете солта и измесете до гладкост.

Покрийте купата с тестото с парче найлон, приберете на топло, докато тестото удвои обема си. Втасалото тесто разделете на две. Разточете всяка част на правоъгълник.

В единия край сложете от плънката и покрийте с другия край. Притиснете добре с пръсти като образувате ръб.

Намажете оформеното калцоне със зехтин и поръсете с розмарин и едра морска сол.

Изпечете затворената пица на 220 градуса в предварително загрята фурна до приятен загар.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: